Първоначално публикувано от Linkestis
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
От 225/45/17 на 235...
Collapse
X
-
Last edited by geniusloci; d.m.y г., 22:59.Alfa Romeo 166 3.2 V6 24 '04 FL
HardwareBG Team member | PC компоненти | RC модели | Електронни цигари | Настолни игри
-
Първоначално публикувано от geniusloci Покажи съобщениеТриенето не зависи от площтаНе всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Да: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%...B5%D0%BD%D0%B5
Друг е въпроса, ако го зачоплим с размери и въртяща се гума, но в идеални условия контактната площ няма значение всичко зависи от коефициента на триене и силата на притискане (масата на автомобила). До неотдавна и аз бях на друго мнение, де
Alfa Romeo 166 3.2 V6 24 '04 FL
HardwareBG Team member | PC компоненти | RC модели | Електронни цигари | Настолни игри
Comment
-
Първоначално публикувано от leketo84 Покажи съобщениеАХаххахах ужас в поста се виждат за колко J какви размери гуми отговарят , сориии твойте джанти са 7.5 J извинявай за не пълния отговор !
---------- Post added at 18:09 ---------- Previous post was at 18:06 ----------
Аз си праскам с 225/45/17 зимни , на един сезон са ми вече KLEBAR и съм много доволен от към ровене из снегаАлфа Ромео 155 1.7ТС, 93г. EX
Алфа Ромео 166 2.0ТС, 99г. EX
Алфа Ромео 156 1.9JTD16v, 04г.
Comment
-
Първоначално публикувано от geniusloci Покажи съобщение...Тесните и дебели гуми са въпрос на физика...
За протокола, лятото карам с 235/45/17, а зимата - с 215/55/16.
Comment
-
Разликата на сухо няма да се дължи толкова на размера, колкото на типа гума, но карай. Все пак триенето не зависи от площта, т.е. на сухо просто ще имаш загуба на стабилност в завои, но това.. при високи скорости (говорим спрямо стандартни 225). Широки зимни вдижат и разхода, на мен дори 205-ците вдигнаха осезаемо спрямо летните (навън е топло и сухо).
За тези гуми променял ли си по някакъв начин отчитането на километража? Щото те и като диаметър са по-големи, макар и с малко?Alfa Romeo 166 3.2 V6 24 '04 FL
Comment
-
Първоначално публикувано от geniusloci Покажи съобщение...За тези гуми променял ли си по някакъв начин отчитането на километража? Щото те и като диаметър са по-големи, макар и с малко?
Comment
-
Зависи на кои джанти, миналата седмица взех за зимни едни от тези на дупките (честно казано - не ми харесват, но бяха буквално нови и са 5, та имам резервна) и бридстоунките, които свалих от предните джанти, стоят много по-различно - уж пак 16 цола, но явно ширината на джантата има значение - не погледнах предварително каква е.Alfa Romeo 166 3.2 V6 24 '04 FL
Comment
-
Първоначално публикувано от geniusloci Покажи съобщениеЗависи на кои джанти...
Comment
-
Да не пускам нова тема, ще питам тук. Ще взимам летни гуми и искам да сложа 235/45/17 вместо 225/45/17. Джантите са ми като тези http://media.photobucket.com/image/a...1.jpg%3Fo%3D39 Та някой ката ли с такива джанти с гуми на 235?Дали ще опират в подкалниците или някъде другаде?Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
Opel Astra J
ex:
Alfa Romeo 164 2.5TD
Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
Alfa Romeo 164 2.0T.S.
Comment
-
Има си калкулатор на доста от сайтовете за реклама и продажба на гуми и там много добре е дадено допустимите различия дадени от производителя в мм., дори оцветени в зелено и червено .
Всички отклонения оцветени в червено дават отражение изразени в нежелателно триене в калници и износване на гуми при движение в завои, натовареност от тежест и др.
Който иска да се гъзарее - да го прави, но това се заплаща рано или късно.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
Comment